“Sertai Seminar BMW Online Zoom Dengan Yuran Penyertaan Tak Masuk Akal!

16 September 2020, 9am-2pm, Di depan komputer anda!

[smartvideo_divi_module video_src=”youtube” youtube=”https://youtu.be/umTHJH5nJXg” _builder_version=”4.4.6″ box_shadow_style=”preset3″][/smartvideo_divi_module]

Masukkan Maklumat Anda Dibawah

“Sertai Seminar BMW Online Zoom Dengan Yuran Penyertaan Tak Masuk Akal!

16 September 2020,

9am-2pm,

Di depan komputer anda melalui aplikasi Zoom!

E-Learning Seminar Merancang Wang atau #eSeminarBMW adalah rangkuman modul mengurus kewangan yang dimulai dengan pembentukan mindset kewangan yang betul dan kemudian diikuti dengan profil kewangan dari mula mendapat gaji, mengumpul harta, menguruskan hutang, membuat simpanan, melanggan takaful, merancang persaraan, membayar zakat sehinggalah kepada pengurusan wasiat dan pusaka.

Ia dibangunkan sejak lebih 10 tahun dan dipersembahkan kepada ribuan peserta melalui siri-siri ceramah, program, bengkel dan Seminar Bijak Merancang Wang #SeminarBMW di seluruh negara, ia turut digunakan oleh para konsultan kewangan di INFAQ Consultancy untuk membantu pelanggan.

Ini pertama kali dipersembahkan dalam bentuk rakaman video, dan disertakan bersama ebook dalam pakej #eSeminarBMW.

Apa Yang Akan Anda Belajar Daripada SeminarBMW?

Ia asalnya adalah modul IQ+FQ=INFAQ yang dibangunkan sejak lebih 10 tahun lalu.

Daripada modul itu asalnya ialah pemahaman pengurusan kewangan-kewangan yang kemudiannya diupgrade kepada program Seminar Bijak Merancang Wang #SeminarBMW

Seminar ini sudah telahpun dihadiri oleh ribuan peserta dari seluruh negara.

Mindset kewangan yang menjadi asas dalam perancang kewangan. Semua orang mempunyai matlamat kewangan tapi tak semua orang ada mindset yang betul untuk mencapai matlamat tersebut.

Contoh aliran tunai membeli kereta yang ramai terlepas pandang.

PERLINDUNGAN. Ia penting untuk melindungi aliran tunai, aset, simpanan dan memastikan hutang juga terjamin dilangsaikan. Dalam video ini diberikan sample kiraan untuk INCOME PROTECTION.

Produk-produk takaful yang ada di pasaran serta cara untuk mengreview sendiri polisi takaful anda.

Kos dan risikonya. Dari sini kita boleh pilih Apakah pelaburan yang sesuai.

Bentuk-bentuk keuntungan daripada setiap pelaburan berdasarkan startegi CASHFLOW atau NETTWORTH atau kedua-duanya.

Modul IQ+FQ=INFAQ ini. Ia disusun mengikut modul cashflow, nettworth, simpanan, perlindungan, pelaburan, penyucian dan pewarisan.

Perkara asas, berkaitan panduan aliran tunai membeli kereta. Beli kereta tak salah tapi ramai orang yang membeli kereta yang salah. Dari sini kita dapat tengok betapa dengan hanya membeli kereta yang betul dapat meningkatkan simpanan.

 PERLINDUNGAN, fokus tentang sakit kritikal pula. INCOME PROTECTION yang sempurna memerlukan coverage untuk KEMATIAN, LUMPUH dan SAKIT KRITIKAL.

PELABURAN. Kenapa kita perlu buat PELABURAN dan kaitannya dengan inflasi. Matlamat utama kenapa kita perlu PELABURAN adalah untuk PERSARAAN.

PURIFICATION. Setiap hatta yang kita miliki ada milik orang lain. Kita perlu bersihkan melalui zakat.

Modul pertama dan kedua INFAQ, iaitu CASHFLOW dan EXPENSES, yang menjadi asas kepada perancang kewangan.

Modul yang ketiga INFAQ iaitu SIMPANAN. Kenapa penting kita dahulu simpanan? Supaya mudah untuk ke modul seterusnya ialatu PERLINDUNGAN dan PELABURAN.

Medical card. Apakah perkara penting dalam melanggan medical card.

VIDEO 12 masih berkisar tentang PELABURAN, kali ini dengan strategi menghadapi inflasi. Dengan memahami inflasi baru kita nampak berapakah potensi pelaburan minima yang kita patut sasarkan.

Kali ini tentang cukai pula. Perkara yang kita tidak boleh dalam hidup, selain mari.

DISTRIBUTION / INHERITANCE, pengagihan harta pusaka. Segala harta yang kita miliki, akhir sekali akan jadi milik waris.